DEPREM SİMÜLASYON EĞİTİM TIRI - TEKNOFEST 2023 / İSTANBUL

DEPREM SİMÜLASYON EĞİTİM TIRIMIZ TEKNOFEST 2019’DA

Boğaziçi Üniversitesi'nin paydaş olarak yer aldığı ve Hilal Trans sponsorluğunda, ayakları yere basmayan tek festival İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023  27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi.

Dünyanın en büyük teknoloji festivaline katılım bu yıl rekor kırarak 2 milyon 500 bin kişi oldu.

Festivalin akademik paydaşları arasında Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi,, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi bir çok Üniversite yer aldı.

Toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı hedefleyen TEKNOFEST’e  Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Birimi AHEB'de Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tır'ı  GEDSET ile katıldı.

TEKNOFEST 2023 Festivalinde yaklaşık 7505 katılımıcı, Deprem Simülasyon Eğitim Tırın'da, Depreme hazırlık konusunda bilgiler aktarıldı.